Així doncs, cap usuari dels Serveis Socials no es podrà veure afectat pel tall de subministrament. L’acord també ajudarà els treballadors socials, que podran agilitzar el pagament de l’ajut i el podran ingressar directament a la companyia. La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha valorat que l’acord “demostra el compromís municipal de donar resposta a les necessitats socials de la ciutat”. Fandos també ha dit que “disposem dels mitjans necessaris per garantir que la xarxa de Serveis Socials podrà donar cobertura a totes les persones vulnerables que no puguin fer front als costs dels subministraments bàsics”.

El director general d’Endesa a Catalunya, Josep Maria Rovira, ha subratllat també la importància de l’acord i ha dit que la companyia “es mostra sensible al context social difícil que viuen els nostres clients”.

Segons dades de l’Ajuntament, el 2013 es van atorgar 3117 ajuts per un import de 512.281 euros per pal·liar els efectes de la pobresa energètica.