Un acte insòlit fins avui. La Patronal de les Petites i Mitjanes empreses de Catalunya s'ha reunit amb els empresaris catalans en un acte reivindicatiu. Han volgut denunciar la pressió fiscal a la què estan sotmeses en un moment en què, diuen, no troben la recuperació econòmica. La PIMEC ha exigit també una baixada de cotitzacions en un missatge dirigit als governants espanyols, però també catalans. JOSEP GONZÁLEZ, president de PIMEC "Han incomplert de manera reiterada les seves promeses electorals. Des de la baixada d'impostos i cotitzacions socials que prometien alguns, fins al país 'business friendly' que prometien els altres. S'ha esquinçat de manera flagrant el contracte social entre els petits empresaris, que són la majoria del teixit productiu, i els governants." La cerimònia de protesta ha volgut recordar també que les PIMES suposen els dos terços de la força laboral del país. Des de l'entrada de la crisi, l'economia catalana ha perdut 65.000 petites i mitjanes empreses i 650.000 llocs de treball. Segons ells, la legislació vigent beneficia només a les grans empreses. JOSEP GONZÁLEZ, president de PIMEC "És tant greu la problemàtica d'una gran empresa que a la que afecta a 300 petites i mitjanes empreses.." Tot i que inicialment s'hagués anunciat que l'acte estava focalitzat en aspectes empresarials, durant els aplaudiments de cloenda s'ha aixecat un col·lectiu clamant l'independentisme. El president de la Patronal s'ha volgut desmarcar de l'acció política. JOSEP GONZÁLEZ, president de PIMEC "Es desmarquem de l'acte catalanista. Estava focalitzat en aspectes empresarials. Això va quedar per majoria..." La PIMEC ha volgut fer sentir la queixa a través també de les xarxes socials. Aquesta tarda, fins a 375 mil piulades a Twitter han portat l'etiqueta Diguem Prou.
El president de PIMEC, Josep González, ha qualificat la trobada “d’històrica” i ha remarcat que l’acte de Barcelona representa el sentiment de moltes empreses i associacions espanyoles”. Segons dades de la patronal, en els darrers set anys s’han perdut a Catalunya més de 65.000 petites i mitjanes empreses, 80.000 autònoms i 350.000 llocs de treball.
“Podem dir que som el segment de l’economia que més ha patit i està patint la crisi”, ha dit González, que ha criticat que la classe política s’ompli la boca amb l’emprenedoria i les pimes i acabi prenent decisions que atempten contra el col·lectiu. Apunta a la falta de crèdit, la creixent pressió fiscal o les traves administratives, minven la competitivitat d’aquest tipus d’empreses, que a Catalunya ocupen set de cada 10 treballadors.
L’acte ha acabat amb crits a favor de la independència de Catalunya, que han estat aplaudits per bona part de l’auditori i rebutjats per alguns empresaris.