Ho ha anunciat el tinent d’alcalde de Treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, que s’ha referit a aquesta mesura com una manera de revertir l’externalització dels serveis municipals. La decisió del govern municipal s’emmarca dins del Pla de recursos humans 2015-2019, amb el qual es destinaran 20 milions d’euros ampliar la plantilla municipal, “estancada” des de 2009. També servirà per cobrir 975 jubilacions de funcionaris i baixes de treballadors.

Segons Pisarello, el nombre de funcionaris s’havia reduït un 10 % en els últims anys a causa de la llei d’estabilitat pressupostària del Govern espanyol, més coneguda com a llei Montoro, que limita la capacitat de les administracions per obrir noves places públiques.

Per tal d’esquivar aquesta regulació, l’Ajuntament va aprovar dijous un decret que permet ampliar els serveis municipals i amb el qual és possible oferir nous llocs de feina. El tinent d’alcalde ja ha anunciat que es prioritzaran les places d’educadors de guarderies, el personal de serveis socials i la plantilla per reforçar les polítiques d’habitatge. Així doncs, el consistori obrirà 18 borses de treball entre aquest any i el vinent per incorporar perfils tècnics i qualificats.