El portaveu de Recuperem el Teatre Arnau, Borja Lozano, ha destacat dos punts innegociables del procés participatiu sobre els quals l’Ajuntament encara no s’ha pronunciat: “que els agents que hi participin estiguin en igualtat de condicions i que el procés sigui vinculant i no merament consultiu”.

De cara al futur indiquen que estan oberts a múltiples opcions però estableixen una línia vermella molt clara: que hi hagi activitat escènica. Aquest punt xoca, de fet, amb la proposta del Museu d’Arts Escèniques d’ocupar la totalitat de l’edifici amb un museu. Lozano indica que desconeix el posicionament del govern sobre aquest punt però remarca que, de moment, la plataforma ja ha rebut nombrosos suports, professionals i veïnals.

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, també ha demanat que es posi fil a l’agulla per definir el futur del Teatre Arnau abans que finalitzi l’any. Per aconseguir-ho el socialista proposa iniciar un procés participatiu obert en els propers tres mesos que estableixi les línies mestres d’aquest futur equipament cultural d’arts escèniques de la ciutat.

Construït a principis del segle XX, el Teatre Arnau del Paral·lel va tancar les portes definitivament l’any 2000 després de sis anys de programació inestable. Una dècada després, l’any 2011, va ser adquirit pel consistori però, des de llavors, el projecte ha quedat estancat i l’edifici ha sofert nombrosos episodis de degradació.