Dels habituals de la platja del Llevant en Juan és el més incondicional. Hi ve cada dia a primera hora del matí. Quan es va assabentar del projecte de la platja per a gossos no va donar crèdit. "¿Vamos a salir las personas para poner los perros? Tendremos que desplazarnos de aquí, ¿no? Porque no vamos a meternos en el corral con los perros." Perdran, expliquen els usuaris, sobretot els de més edat, l'espigó que ara fan servir per seure, deixar les coses i recolzar-se per entrar a l'aigua. Les associacions dels barris de la zona, Diagonal Mar, el Front Marítim i el Maresme, ja s'han adreçat al consistori per dir-los que no volen l'espai per a gossos. Avui s'han reunit a la platja per explicar a BTV els seus motius. "Els gossos poden tenir a l'hivern tota la platja per a ells i a l'estiu per a les persones que volen venir i gaudir de la platja." "No estamos en contra de los perros. Los estamos arrinconando. Como seres vivientes, como seres que apreciamos, no tendrían que arrinconarlos." A més consideren que la zona ha estat durant anys oblidada pel consistori i creuen que el diners públics s'haurien d'invertir en infraestructures més necessàries. "Fa 10 anys que demanem que s'acabi el tros de passeig marítim entre Bac de Roda i Josep Pla, encara no ho ha fet ningú." "Els veïns han proposat alternatives a l'Ajuntament. Com per exemple que la platja per a gossos s'instal·li a l'altra banda de l'espigó, a la zona on hi havia d'anar el zoo marítim. Els veïns consideren que està infrautilitzada." En tot cas, els veïns creuen que l'espai per a gossos està abocat al fracàs i confien que l'any vinent ja no s'hi torni a instal·lar.

La platja del Llevant compta amb usuaris habituals que hi van pràcticament cada dia. Un dels més incondicionals és en Juan Chamorro, que cada dia baixa caminant de la Rambla de Prim. Quan es va assabentar que l’Ajuntament volia instal·lar un espai per a gossos a la platja del Llevant va posar el crit al cel. “Volen canviar persones per gossos”, es lamenta. “Aquest és un espai que ens agrada molt perquè hi ha l’espigó i podem seure i deixar les coses”, afegeix. Recorda, a més, que a l’estiu la platja del Llevant s’omple de gom a gom: “No s’hi cap ni de peu”.

En la línia dels usuaris com en Juan, les associacions de veïns dels barris de la zona, Diagonal Mar, el Front Marítim i el Maresme, també rebutgen el projecte de la platja de gossos. Volen deixar clar que no tenen res contra aquests animals però creuen que un espai tancat per a ells no és la solució perquè els gossos tinguin accés a la platja. “Els estem arraconant”, assegura Santos Pérez, de l’associació de veïns Maresme que, considera més lògic que s’obrís l’accés als gossos a totes les platges de la ciutat.

Teresa Elís, de l’associació de veïns de Diagonal Mar, assegura que la zona on hi ha la platja està “oblidada per un consistori a qui, per exemple, mai no se li passaria pel cap posar la platja per a gossos davant de l’Hotel Vela”. És per això que se senten agredits i discriminats. Consideren que la prova d’aquest oblit és una infraestructura que han reivindicat durant anys, la continuació del passeig marítim des del carrer de Bac de Roda fins al de Josep Pla, i que, tot i les promeses de diversos governs municipals, encara no s’ha fet.

El rebuig de les associacions de veïns a la platja per a gossos se suma al de les comunitats veïnals de les grans illes de Diagonal Mar, que, fa unes setmanes, també han fet conèixer a l’Ajuntament el seu malestar amb el projecte.