En aquests terrenys al costat de la Mina, avui s'hi construeix el futur campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya. Però l'aposta per convertir la zona en un clúster de recerca i coneixement va més enllà. El projecte Barcelona KEY ofereix 34.500 metres quadrats a empreses o institucions acadèmiques de primer nivell que vulguin instal·lar-s'hi. Un concurs d'idees servirà per seleccionar les candidates, que també hauran de presentar un pla financer. MIQUEL BARCELÓ, director de Barcelona KEY "Aquí no hi ha inversió pública, nosaltres només posem els terrenys..." ANDREU MAS-COLELL, conseller d'Economia i Coneixement "És un bon moment per invertir a Barcelona i a Sant Adrià." Els terrenys cedits es divideixen en dues parcel·les. Un solar que pertany al campus universitari i un altre de privat al costat del port. De moment, es preveu la construcció de sis edificis. Segons els impulsors del Barcelona KEY, els projectes que s'hi acabin instal·lant generaran activitat econòmica d'alt valor. ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Habitat Urbà "Aquest vaixell tornarà carregat i no s'enfonsarà perquè hi ha una cosa que mai s'ensorra i és Barcelona." JESÚS MARIA CANGA, alcalde de Sant Adrià de Besòs "Estem en un espai que abans era marginal. Estem a la Mina, i ara la veiem en positiu..." La selecció de les empreses candidates finalitzarà el maig de 2014. Tres anys després, la Barcelona KEY podria estar a ple rendiment.

El nom complet del projecte és Barcelona Knowledge Economy Yard (KEY) i les institucions han posat a disposició d’aquesta iniciativa un total de 34.500 metres quadrats per atraure inversió de coneixement a partir del maig de 2014.

El projecte es dividirà en dues parcel·les, una de 16.000 metres de terra públic (la parcel·la Campus) i la parcel·la Port, amb 18.500 metres de terreny privat. La iniciativa no tindrà finançament públic, per això les institucions que decideixin invertir en aquesta àrea de Barcelona hauran de tenir un pla financer sòlid. El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha dit que les administracions ja aporten l’incentiu dels terrenys i que no participaran en l’àmbit econòmic.

El Barcelona KEY, segons els impulsors, podria arrencar en dos o tres anys i es basa en un model de ciutats com Nova York, on fa tres anys es van oferir uns terrenys de dimensions similars a disposició d’un campus tecnològic. El projecte, però, intentarà diferenciar-se del 22@.