AVELINO AGUD, coordinador de CCOO a Bombers de Barcelona "En estos momentos, en el cuerpo de Bomberos estamos 180 bomberos por debajo de la plantilla necesaria para dar cobertura a la ciudad para garantizar el acuerdo de mínimos establecido con el Ayuntamiento." JUAN DIEGO CABELLO, delegat d'UGT a Bombers de Barcelona "Hem sigut dels que hem fet els deures i estem en el moment en què s'hauria d'aplicar tot allò que tenim endarrerit, doncs simplement aquesta manifestació d'avui és per recordar-li que ens ha de pagar tot allò endarrerit que no ens ha pagat."

Centenars de treballadors de les empreses públiques municipals, entre ells els bombers de Barcelona, s’han concentrat aquest dimecres a la plaça de Sant Jaume per protestar contra les retallades socials i laborals que els afecten. Concretament rebutgen les reformes salarials i d’ocupació aprovades pel govern central en el decret 20/2012. Unes reformes que està aplicant el consistori. Els treballadors denuncien que no pot ser que l’Ajuntament digui que té prou diners per pagar les nòmines i que alhora apliqui les retallades que mana Madrid.

La concentració ha començat a les 18 h i està previst que la marxa arribi fins a la Subdelegació del Govern. També hi participen un centenar de bombers que s’han volgut afegir a la protesta.

Es tracta de la primera manifestació conjunta i unitària que fan els treballadors dels serveis públics municipals. Però no en serà l’única. Els treballadors ja han pactat un calendari de mobilitzacions després que ahir presentessin la Coordinadora Sindical de Serveis Públics Municipals, una nova plataforma sindical.