El líder d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, va explicar ahir en roda de premsa que l’Ajuntament està estudiant establir el copagament en el servei de teleassistència. El text del contracte per prestar el servei estableix, en la clàusula número 17, que el consistori “està valorant la conveniència  de regular el preu públics pel servei”. Aquest cost, segons el document, “podria ser variable en funció dels ingressos de l’usuari”. En la comissió de Qualitat de Vida, s’ha presentat un nou document en que ja no apareix literalment el copagament, tot i que no s’ha descartat que el servei depengui de la situació econòmica.

Tot i això la decisió encara no està presa i, en cas que s’aprovi la taxa, l’empresa que gestioni el servei hauria d’informar de les condicions els usuaris. Actualment el servei de teleassistència té més de 50.000 beneficiaris a Barcelona.

De moment, en els pressupostos previstos per a l’any que ve el servei de teleassistència es manté i hi augmenta la despesa en més d’un milió d’euros (1.546.373 euros).