La concessionària italiana Atlantia i l’empresa espanyola ACS, i la seva filial alemanya Hochtief, han arribat a un acord per comprar Abertis. L’anunci s’ha conegut aquest dimecres. Es tracta d’un acord preliminar que s’haurà d’aprovar en el Consell d’Administració d’Atlantia, que s’ha convocat per a aquesta jornada. Feia mesos que Atlantia i ACS competien per adquirir el control d’Abertis.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha acordat suspendre “cautelarment i amb efectes immediats” la cotització en borsa de les companyies ACS i Abertis. La decisió de la CNMV s’ha pres després que s’especulés durant les darreres hores sobre un possible acord entre la companyia Atlantia i ACS. L’empresa italiana està contrada per la família Bennetton i ACS és la constructora que lidera l’empresari i president del Reial Madrid, Florentino Pérez.

Abertis és una empresa amb seu social a Madrid i amb seu operativa a Barcelona. Gestiona autopistes, infraestructures i telecomunicacions. Actualment és la primera concessionària d’autopistes de tot l’estat.

La guerra per la concessionària espanyola va començar a mitjans d’abril quan Atlantia va fer públic l’interès per Abertis. També ACS es va postular per fer-se amb el control de l’empresa.