Ara fa una setmana que Òmnium Cultural va posar-se en contacte amb el Gremi de Floristes de Catalunya per informar-lo que l’entitat sobiranista impulsaria la campanya “Aquest Sant Jordi la rosa és groga”. Òmnium volia posar en alerta el sector de la flor per tal de poder preveure la demanda que hi podria haver de roses grogues el 23 d’abril. Des d’Òmnium s’apunta a una xifra d’entre un milió i un milió i mig d’unitats. Avui han fet pública la campanya amb una piulada a Twitter.

Neguit del Gremi de Floristes de Catalunya

El Gremi de Floristes de Catalunya mostra cert neguit perquè no vol que res alteri negativament el dia de l’any en què fan més caixa. Afegeix que és difícil preveure quina xifra es consumirà i equivocar-se en la demanda podria fer caure els ingressos. En tot cas, les flors s’hauran d’importar d’Holanda, l’Equador i Colòmbia ja que la producció al territori català és pràcticament inexistent. En altres Sant Jordis l’oferta de roses grogues acostuma a ser inferior al 2 % del total.

La previsió d’aquest Sant Jordi, set milions de roses vermelles

El Gremi de Floristes preveu que enguany es vendran uns set milions de roses vermelles per Sant Jordi, que aquest 2018 se celebrarà en un dilluns laborable. Del total de roses vermelles, només entre un 10 i un 12 % es produeixen a Catalunya i surten o bé de Mercabarna o bé del Mercat de la Flor de Vilassar.