La companyia ha decidit obrir de bat a bat les portes i ensenyar el funcionament del centre logístic més gran del sud d’Europa. Per fer-ho possible, els clients que tinguin curiositat per entrar-hi i conèixer com es gestionen les seves comandes hauran d’omplir un formulari a la seva pàgina web. Les primeres visites es faran els dies 22 de març i 26 d’abril. Les dates exactes de les rutes es coneixeran el dia 10 de cada mes.

amazon centre logístic al Prat

Detalls de les visites guiades

La ruta per les instal·lacions d’Amazon duraran 60 minuts, hi participaran un màxim de 30 persones i està oberta a majors de sis anys. Els clients del gegant nord-americà podran veure com treballen els empleats de la companyia i els robots. Aquests recullen, empaqueten i envien els articles, ja sigui llibres, productes d’electrònica o bé de consum. Els visitants tindran l’oportunitat de veure com funciona la tecnologia més avançada que utilitza l’empresa a través d’Amazon Robotics. Els robots que utilitzen tenen la capacitat d’aixecar fins a 1.500 quilos de pes.

Es tracta del centre logístic més gran del sud d’Europa. Les seves dimensions són gegants. La superfície per on circula tota la maquinària és de més de 60.000 metres quadrats, que equivalen a un total de vuit camps de futbol. En canvi, el total de superfície construïda és encara més gran i fa 200.000 metres quadrats, com si es tractés de 40 camps de futbol.

El centre funcionarà a ple rendiment d’aquí a 18 mesos

Ara mateix, al polígon Mas Blau del Prat de Llobregat, hi treballen 700 persones200 de les quals tenen un contracte indefinit. Segons l’empresa, de cara al juliol hi haurà 500 contractes indefinits. Està previst que la gran nau logística estigui funcionant al 100 % després de l’estiu del 2019 amb un total de 1.500 treballadors.

Amazon no va renovar a alguns treballadors després de Nadal

Alguns mitjans de comunicació van publicar fa setmanes que l’empresa no havia renovat a un 85 % de la plantilla que tenia contracte temporal. Sobre aquesta informació, Fred Pattje, director general d’Operacions d’Amazon a Espanya i Itàlia, ha explicat que no és del tot certa i no ha volgut donar xifres. Segons Pattje, la companyia ha de comprovar si han contractat al perfil adequat per a cada lloc de treball. “Les persones van entrar quan teniem més demanda o volum, octubre, novembre i desembre. Després de Reis els volums baixen i necesitem a menys treballadors”.

El complex logístic va obrir les portes el 4 d’octubre i va haver d’invertir més de 200 milions d’euros per adequar tot l’espai.