L’Ajuntament ha estalviat durant el mes de febrer més d’un 16 % d’energia en la primera Marató d’Estalvi Energètic. El govern municipal ha rebaixat la factura del consum energètic amb l’estalvi d’un centenar d’equipaments públics. S’han reduït les despeses, principalment, de gas, un 20 %, i aigua, un 15,6 %. Per últim el consum d’electricitat s’ha rebaixat un 5,4 %.

El consistori tenia previst estalviar al voltant d’un 10 % de l’energia en la primera Marató d’Estalvi Energètic, però ha acabat arribant al 16 %, un estalvi que equival al consum d’energia de 1.083 famílies de quatre membres durant un mes i a dues piscines olímpiques d’aigua. En total hi han participat 18 seus i oficines municipals i 35 equipaments municipals, entre ells una desena de centres educatius.

Es tracta de la primera marató energètica que fa el govern municipal per conscienciar sobre les bones pràctiques en el consum i ús d’energia. Als equipaments municipals, per exemple, s’ha fet utilitzant només mig dipòsit de la cadena del vàter, pujant les escales a peu en comptes de fer-ho amb ascensor o programant una temperatura adient als aires condicionats i calefactors. El consistori destaca que, tot i haver estat el mes de febrer més fred dels darrers anys, els resultats de l’estalvi han estat satisfactoris.