La cooperativa Abacus ha inaugurat al número 269 del carrer de Còrsega de Barcelona la primera de les 16 llibreries que té previst habilitar arreu de Catalunya aquest any. En realitat, l’establiment no és nou, però ha estat transformat per donar més presència al llibre. Passarà el mateix amb els establiments del carrer d’Ausiàs Marc, del passeig de Fabra i Puig i del carrer de la Creu Coberta.

El codirector general d’Abacus, Salvador Garcia, ha explicat que els editors els deien que tenien poca venda de llibres per metre quadrat i que alguns clients es queixaven que les seccions dedicades al llibre estaven massa “fragmentades”. “Ens han estat dient que ho podíem fer millor. Tornem als orígens: la cultura i el llibre“, ha afirmat Garcia. Fins ara, la cooperativa dedicava el 75 % de l’espai a joguines, papereria i llibre escolar, i només el 25 % a llibreria. Això és el que canvia en 16 dels 48 establiments que té Abacus a Catalunya, el País Valencià i les Balears.

Increment del fons editorial i la venda en línia

En el marc de la nova estratègia, Abacus incrementarà el fons editorial fins als 160.000 títols a la central logística de Vilanova del Camí (l’Anoia), i es planteja millorar la venda en línia per tal que l’usuari pugui rebre qualsevol d’aquests títols en menys de 24 hores al domicili o a través del sistema “click & collect” a l’establiment que trïi de la cadena. El responsable de l’Àrea de Llibres, Xavier Montserrat, ha explicat també que es contractarà 17 llibreters amb àmplia experiència i coneixements editorials, que s’encarregaran de fer les millors recomanacions a la clientela.

Abacus invertirà entre 800.000 i 1 milió d’euros en la transformació dels establiments, i al voltant de 500.000 en el centre logístic de Vilanova del Camí. Amb 54 anys d’història i un milió de socis de consum, la cooperativa ostenta el 12 % de la venda física de llibres a Catalunya, percentatge que s’enfila al 16,6 en l’àmbit del llibre infantil.