Les benzineres comencen a apuntar que, l’entrada en vigor del descompte de 20 cèntims d’euro el litre de benzina, pot suposar, per a algunes, que hagin de tancar el negoci. El motiu és que d’entrada són les benzineres les que han d’assumir el preu del descompte i després Hisenda els ha de retornar. No totes, asseguren, ho podran assumir.

Podem trobar-nos que moltes estacions hauran d’anar tancant
Ramón Puigfel, vicepresident de l’Associació Estacions Servei de la Província de Barcelona

Conscients d’aquesta situació, des d’Hisenda posaran en marxa un formulari perquè aquelles benzineres que ho desitgin puguin demanar l’avançament d’aquests diners. El vicepresident de l’Associació d’Estacions de Servei de Barcelona, Ramón Puigfel, alerta que aquest formulari encara no està disponible i si aquests diners no es fan arribar de forma molt àgil per part de l’administració, algunes benzineres estaran en perill. “Esperem que Hisenda compleixi perquè en un mes, mes i mig, podem trobar-nos que moltes estacions hauran d’anar tancant per un tema de descapitalització“. Puigfel també apunta que en un mes poden arribar a perdre entre 30.000 i 40.000 euros, una situació que algunes estacions no poden fer front.

Acusacions d’encarir els preus

Des de l’Associació d’Estacions de Servei també han volgut sortir al pas de les denúncies d’algunes associacions de consumidors que, els acusen d’encarir els preus en els últims dies per evitar que el descompte sigui tan alt. Puigfel torna a matisar i explica que les benzineres són un sector hiperregulat per part de l’Estat i, per tant, el Ministeri tindria molt fàcil sancionar als qui fan trampa. El vicepresident de les Estacions de Servei afegeix que, “en conjunt posaria la mà al foc que el nostre sector funcionarà com sempre, amb responsabilitat”.