Aquest dijous 32 famílies han rebut la clau dels seus nous habitatges. Des del 2016 esperen aquest moment, quan va començar el projecte de l’edifici cooperatiu dels Cirerers, que va impulsar la cooperativa Sostre Cívic i que està situat al barri de les Roquetes. Es tracta d’un bloc de pisos de vuit plantes amb 32 habitatges de com a mínim 40 m2. L’objectiu d’aquest projecte és viure de forma comunitària i, per això, hi ha diversos espais de trobada pels veïns: terrasses, un espai de cotreball, bugaderies, un traster i una sala polivalent, que gestionen els mateixos veïns.

L’Ajuntament de Barcelona ha cedit durant 75 anys el solar públic perquè s’alci l’edifici. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat molt satisfeta i ha dit que “l’habitatge cooperatiu és un model d’èxit imparable que ha vingut per quedar-se”. Ha recalcat que d’aquesta forma, les regles del joc de l’habitatge comencen a canviar a favor de la ciutadania, “posant la vida al centre, i cap a una ciutat més feminista.”

inauguració edifici els cirerers

L’edifici de fusta més alt d’Espanya

L’edifici dels Cirerers és ecològic i sostenible perquè la demanda energètica és mínima ja que l’habitatge està equipat amb plaques fotovoltaiques i sistemes d’energia renovable. I està construït amb materials reciclables, com la fusta. De fet, és l’edifici de fusta més alt d’Espanya i s’hi han invertit 730 tones de fusta per fer-lo possible.

inauguracio edifici els cirerers