L‘Antiga Esquerra de l’Eixample, la Dreta de l’Eixample i la Nova Esquerra de l’Eixample són els tres barris de la ciutat on han augmentat més els pisos turístics en sis mesos, segons dades d’una estadística experimental de l’INE. A l’altra banda de la balança, tots els barris de Ciutat Vella n’han perdut, especialment el Raval, el Gòtic i la Barceloneta.

En concret, els tres barris de l’Eixample han sumat una cinquantena de pisos cada un, mentre que el Raval n’ha perdut 88; el Gòtic, 57, i a la Barceloneta, 26. De fet, aquests són els tres districtes de la ciutat on ha baixat més el nombre d’apartaments turístics disponibles. El quart barri de Ciutat Vella, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, se situa a força distància però també decreix, amb cinc pisos menys que al febrer.

La resta de l’Eixample, a la baixa

L’Eixample té, en total, sis barris i no tots han tingut el mateix comportament. Tot i que n’hi ha tres que lideren el creixement, els altres tres estan en decreixement. A la Sagrada Família hi ha 20 pisos turístics menys que al febrer; al Fort Pienc, vuit, i a Sant Antoni, cinc.

Si posem la lupa en els punts on han augmentat, crida l’atenció el creixement de dues illes de cases a tocar del Parc de Joan Miró. Només en aquests dos punts s’han sumat 60 apartaments turístics. Alguns són els del bloc del carrer de Tarragona, on tots els pisos estan dedicats al lloguer per vecances.

Més apartaments turístics a la façana marítima

Un altre punt on augmenten els pisos turístics és a la façana marítima, tot i que de manera més moderada. Tal com es pot veure al mapa, els quatre barris marítims del districte de Sant Martí n’han sumat. Lidera la crescuda el Poblenou, que n’ha incrementat 19 en comparació amb el mes de febrer. A poca distància, Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou en té 15 més. L’augment ha estat més discret a la Vila Olímpica del Poblenou (sis més) i al Besòs i el Maresme (quatre més).

Les dades es desprenen d’una estadística de l’INE que parteix dels allotjaments publicats als principals portals vacacionals. Al conjunt de la ciutat hi ha 7.531 pisos turístics anunciats, una xifra que va a l’alça per primera vegada des del 2020, quan se’n van començar a recollir dades.