Aquest any es commemora el centenari del naixement de l’escriptora i destacada feminista. Maria Aurèlia Capmany va ser la regidora de Cultura que va lluitar per reprendre la celebració de la festa de la copatrona de Barcelona ara fa 35 anys. Per això, aquest any als geganters de la ciutat els ha fet una il·lusió especial participar en la gran trobada que hi ha hagut aquest matí a la plaça Reial i el posterior seguici. Hi ha qui, amb aquest esperit, ha reivindicat més protagonisme a la festivitat, com és el cas del cap de colla dels Geganters del Poble Espanyol, Jaume Corp. Ha reivindicat que “la Festa de Santa Eulàlia hauria de ser la gran, enlloc de la de la Mercè”. No s’ho ha perdut cap gegant de la ciutat i fins i tot n’han vingut de fora. Entre les parelles convidades hi ha els gegants de Gironella, els del Prat de Llobregat, els de la Cellera i els de les Borges Blanques.

Al llarg del recorregut, molta expectació entre els barcelonins, però també entre els turistes que passejaven pel Gòtic. La gegantona Laia i el penó de Santa Eulàlia han estat els encarregats de liderar la cercavila, seguits de l’Àliga, el Lleó i altres membres del bestiari històric i festiu. La resta de gegants, nans i gegantons de la ciutat s’han sumat al seguici, que ha tingut un dels punts àlgids a la baixada de Santa Eulàlia, quan s’ha fet una ofrena a la imatge de la patrona de la ciutat.

El seguici de Santa Eulàlia ha acabat a la plaça de Sant Jaume. Allà s’han fet els balls de la Laia, de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat, i per acabar, el ball de Santa Eulàlia, a càrrec dels Gegants Nous de la plaça Nova.