El concert ha tingut lloc al Teatre Joventut de l’Hospitalet, en el marc del Barnasants 2018, i porta per títol ‘Cançó de carrer’, el nom del primer disc de Ramon Muntaner. El cantant no ha pujat a l’escenari, però sí que ho han fet nou artistes que han recordat alguns dels temes més populars de la seva discografia: Joan Manuel Serrat, Gemma Humet, Eduard Iniesta, Sílvia Comes, Rusó Sala, Enric Hernàez, Roger Mas, Borja Penalba, Turnez & Sesé, Joan Isaac i el grup Coses.

L’objectiu d’aquest recital és difondre l’obra d’aquest cantautor i reivindicar la seva figura. Muntaner es va fer conegut per haver posat música als versos de poetes com Salvador Espriu, Salvat-Papasseit o Miquel Martí i Pol, a qui va dedicar el disc ‘Presagi’, que es va presentar al Palau de la Música. També se’l coneix per haver compost la banda sonora de la pel·lícula La plaça del Diamant.

El 1988 es va retirar dels escenaris i l’any 1992 es va incorporar, com a director artístic, a l’Espai de Dansa i Música de la Generalitat de Catalunya i com a director del Mercat de Música Viva de Vic. Actualment és delegat general a Catalunya de l’SGAE.