Aquest dissabte s’han fet una trentena de rues de Carnaval a la ciutat repartides pels diferents barris de la ciutat. A Sants s’ha vist una de les més reivindicatives, amb un marcat accent polític. Els 26 grups organitzadors han triat per unanimitat una comparsa crítica amb el paper policial durant l’1-O per encapçalar la rua. A Roquetes, a Nou Barris, 300 veïns s’han posat d’acord per disfressar-se d’extraterrestres amb la voluntat d’anar fins a Mart. Han desfilat fins a unir-se amb la Gran Rua de Carnestoltes de Nou Barris.

Més enllà de les comparses de caràcter polític, també se n’han vist altres de reivindicatives, com uns ulls ben oberts per demanar posar fi a diversos problemes actuals, com la guerra. Però entre els assistents, els més menuts són els que més s’han animat a portar tota mena de disfresses. S’hi ha pogut veure des de nens disfressats d’unicorn fins a pirates. Tot molt variat. La Gran Rua de Carnaval de Sants ha desfilat pels principals carrers del barri al ritme de la música, des de sons llatins fins a música gòspel.

Mentrestant, al districte de Nou Barris, la rua de Les Roquetes s’ha tenyit de color verd. 300 veïns s’han disfressat d’extraterrestres amb una intenció ben clara: demostrar que estan farts de com està el món. Seguidament, la desfilada s’ha sumat a la dels altres barris, formant la Gran Rua de Carnestoltes de Nou Barris. Petits i grans s’han disfressat buscant ser originals, però també pensant en el fred, que aquests dies és especialment intens.