(ACN) Netflix estrenarà el 8 de setembre l’esperada sèrie ‘El cuerpo en llamas’, basada en el crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona de l’any 2017, un assassinat i una història que, com assegura l’actriu i protagonista de la sèrie Úrsula Corberó, mostren que “la realitat supera la ficció”. Corberó es posa en la pell de Rosa Peral, condemnada a 25 anys de presó per l’assassinat amb traïdoria de la seva parella, pel qual també va ser condemnat Albert López, el seu amant i agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

L’actriu catalana explica que “hi ha moltes coses de la realitat que Laura Sarmiento (guionista) sabia i que es van haver d’obviar en la ficció”. Per la seva banda, Quim Gutiérrez especifica que, en paral·lel als fets reals, han generat “una ficció amb tots els buits que hi ha perquè hi ha més buits que certeses”.

Una preparació dels personatges diferent

Gutiérrez assenyala que la informació i “la veritat” que hi ha sobre aquest cas no li resultaven suficients per entendre “per què en última instància i amb totes les opcions que tenien l’única solució possible era l’assassinat d’un altre policia”. En aquest sentit, indica que hi havia buits biogràfics que s’havien d’omplir. “Normalment no tens tant material ni l’oportunitat de veure el personatge que interpretes”. Tot i això, aclareix que no es tracta de fer un documental ni una còpia de la realitat.

A Corberó li va passar tot el contrari. Pel que fa a Rosa Peral, explica, tothom s’atrevia a opinar sobre ella i una de les preguntes més recurrents era:Per què?”. De fet, aquesta és la pregunta que es feia constantment l’actriu. Confessa que a mesura que anava rodant la sèrie trobava respostes a moltes de les seves preguntes sobre Peral en les escenes que feien. Admet que mai li havia passat això amb un personatge.

Peral trenca el silenci

Coincidint amb l’estrena, també veurà la llum a la plataforma el documental ‘Las cintas de Rosa Peral’. La pel·lícula exposa des d’un nou angle els fets del 2017 sis anys després i Peral hi trenca el silenci des de la presó. El documental mostra per primera vegada el testimoni i el material inèdit que pertany al seu arxiu personal de vídeos i fotos, i entrevistes amb el seu entorn més proper, el fiscal i els advocats del cas, a més dels principals periodistes que van cobrir el succés.

El crim més mediàtic de la Guàrdia Urbana

El maig del 2017, els Mossos d’Esquadra van investigar l’aparició de les restes òssies humanes al maleter d’un vehicle calcinat en una pista forestal que dona accés al pantà de Foix. El cos era el d’un guàrdia urbà de Barcelona. El 2020, després de la investigació, Rosa Peral va ser condemnada a 25 anys de presó per l’assassinat amb traïdoria de la seva parella, pel qual també va ser condemnat Albert López, el seu amant i agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, cos policial a què pertanyien tant ella com la víctima.