L’incendi del Liceu del 1994 i la posterior reconstrucció van propiciar una transformació profunda del teatre, que es va adaptar les necessitats d’un recinte d’òpera modern. Es va voler, això sí, mantenir l’estètica original. A l’especial de betevé sobre l’incendi i les seves conseqüències s’explica amb detall com es va afrontar el disseny del nou teatre. Ho explica un dels arquitectes responsables del projecte, Xavier Fabré, en un seguit de vídeos 360 graus que permeten a l’usuari explorar els escenaris al mateix temps que segueixen les explicacions.

Obres al Liceu, 16 de setembre del 1998 - Manolo Laguillo - Arxiu Fundació Gran Teatre del Liceu

Seguint el relat de l’arquitecte, l’interactiu permet descobrir, per exemple, com el nou teatre va millorar la comoditat del públic amb menys seients i més espai entre si. També, com es va guanyar en visibilitat quan es van suprimir les columnes de platea i les llotges del segon pis. Es van introduir, a més, millores en la il·luminació, com els grans ulls de bou del sostre de la sala.

El recorregut passa pel Saló dels Miralls, que, com el vestíbul, es va restaurar per recuperar-ne l’esplendor. També pel Foyer de sota l’escenari, una nova sala polivalent pensada per acollir actes i representacions de petit format. També es trepitja la nova caixa escènica, un enorme estructura de 80.000 metres cúbics que permet treballar en dos muntatges simultàniament.