Has vist una obra de teatre i t’agradaria llegir-la però no saps on trobar-la. Fa uns anys que les grans editorials van abandonar la publicació de llibres de teatre però n’hi ha d’altres que persisteixen. Arola Editors compleix 20 anys publicant llibres de dramaturgs catalans i ara presenta el volum de teatre reunit de Josep Maria Benet i Jornet, així com volums d’obres d’autors vinculats a la programació del TNC com Josep Maria Miró o Marc Artigau.

Gràcies a la col·laboració del TNC amb Arola Editors, el Teatre Nacional de Catalunya esdevé el principal promotor editorial de textos teatrals en català. Amb la voluntat d’apropar encara més el teatre a la ciutadania i de facilitar l’accés a la cultura, el TNC publica, en col·laboració amb Arola Editors, la majoria de les obres de text. La temporada 2017/2018 el TNC va vendre 2.934 llibrets d’estrena, mentre que la temporada actual la xifra ja en suma més 1.980 llibrets venuts.

Llegir a Josep Maria Benet i Jornet

Arola Editors ha publicat el teatre reunit de Josep Maria Benet i Jornet del 1963 al 2010. Un volum que reuneix una selecció significativa de l’obra de Benet i Jornet. Un total de 27 textos teatrals des d”Una vella, coneguda olor’, del 1963, a ‘Com dir-ho?’, del 2010, i estrenada al TNC sota la direcció de Xavier Albertí. Josep Maria Benet i Jornet és un dels autors més coneguts gràcies a la creació de sèries de televisió a Catalunya i Espanya. Un dels autors més importants del teatre català amb 50 obres escrites i una llarga trajectòria que s’estén al llarg de mig segle.



El teatre reunit d’Arola Editors

Arola Editors aposta per la publicació de les obres completes de diversos autors catalans i estrangers.
El teatre reunit (2009-2018) de Josep Maria Miró inclou 11 obres i tres textos breus d’un dels autors més internacionals del teatre català. Arola Editors també ha publicat el ‘Teatre anarquista’, de Felip Cortiella, que inclou sis peces teatrals juntament amb les seves traduccions catalanes de dues obres cabdals del teatre europeu, ‘Els mals pastors’, d’Octave Mirbeau, i ‘Rosmersholm’, d’Henrik Ibsen, considerada per molts com l’obra mestra del dramaturg escandinau.

El teatre reunit de Marc Artigau inclou l’obra dramàtica i més original escrita entre 2009 i 2018. En total són 10 obres que ens ajudaran a comprendre la poètica teatral de l’autor d’obres com ‘Alba’, representada al TNC aquesta temporada. Arola Editors també publica l’obra de Lluïsa Cunillé entre el 2007 i el 2017 amb obres com ‘Islàndia’ o ‘El carrer Franklin’.

Llegir el teatre, a les biblioteques

El Servei de Biblioteques i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), amb la col·laboració d’Arola Editors, duen a terme el projecte Llegir el teatre, un cicle de clubs de lectura sobre textos teatrals que va començar amb 17 biblioteques i ara ja en són 113.

Obres que es llegiran a la temporada 2018/19 a les biblioteques de Barcelona:
‘Els jocs florals de Canprosa’, Santiago Rusiñol
‘Cartografía de una desaparición’, Sergio Blanco
‘Alba’, Marc Artigau
‘Afanys d’amor perduts’, William Shakespeare
‘La bona persona de Sezuan’, Bertolt Brecht
‘El futur’, Helena Tornero
‘Stabat Mater’, Antonio Tarantino
‘El gran mercado del mundo’, Calderón de la Barca