L’Espai Jove Boca Nord del Carmel ha inaugurat l’exposició “Soc fotògraf”. La mostra presenta un recull de fotografies de gent gran fetes per joves del barri. Són el resultat d’un taller en què els participants han après a fer fotografies, però també han reflexionat sobre el fet de fer-se grans. La iniciativa s’emmarca dins del projecte Soc gran, i què?, que engloba diferents activitats en l’àmbit de la tercera edat.

“Soc fotògraf”, resultat d’un treball de mesos

En el taller, hi han participat un grup de joves d’entre 14 i 20 anys vinculats al l’Espai Jove Boca Nord. Primer van fer una formació, en què van aprendre diferents aspectes relacionats amb la imatge, i després van trobar-se amb gent gran de diferents entitats del barri per reflexionar i desconstruir els estereotips sobre la tercera edat.

D’aquesta trobada entre dues generacions van sorgir les imatges que s’exposen a la mostra “Soc fotògraf” -i que es pot veure durant els propers 15 dies-. La iniciativa ha estat conduïda per El Parlante, una entitat social especialitzada en l’educació a través de la comunicació. S’emmarca dins del programa Soc gran, i què?, de l’Ajuntament de Barcelona amb el suport del Consell Assessor de la Gent Gran. L’objectiu és potenciar l’envelliment actiu i canviar la percepció que tenim de la tercera edat en la societat actual i reivindicar el valor de les persones de més edat, dels seus coneixements, aptituds i experiència.

Valoració positiva

Tant els joves com les persones grans participants en el programa han valorat positivament l’experiència en la presentació que s’ha fet del projecte aprofitant la inauguració de l’exposició. Molts dels assistents han pogut veure les seves fotografies publicades, tant si eren els qui havien disparat la càmera o els qui havien posat davant l’objectiu.