Edifici Mercuri Subirachs

La setmana passada l’Espai Subirachs alertava de la retirada dels mosaics i escultures de Subirachs de l’edifici Mercuri durant les obres de transformació en pisos de luxe. Es mostraven amoïnats que no es conservessin i anunciaven que estaven treballant per salvar l’obra. Ara l’Ajuntament afirma que les obres d’art de Subirachs no perillen.

Aquesta setmana, l’Ajuntament ha donat a conèixer que la llicència d’obres atorgada obliga a tornar a col·locar al seu lloc l’estàtua ‘Espai/temps’, que hi havia a l’exterior de l’edifici. Com que és una peça d’art públic, la intervenció ha de respectar l’obra, tal com indica la llicència.

Figura Espai-Temps, de Subirachs

Pel que fa a les altres obres, l’Ajuntament assegura que els mateixos promotors tenen pensat tornar a col·locar el mural de Subirachs que hi havia al vestíbul. Fonts del consistori han explicat a betevé, que els propietaris han guardat l’obra per tal de poder tirar a terra el mur on estava col·locada. El que no està gens clar es que el mural torni al mateix lloc on estava, diuen que depèn de l’estat final de conservació.