(ACN) El 25è Barnasants ha començat aquest divendres amb el concert inaugural dedicat a Ovidi Montllor a les Cotxeres de Sants. El directe d’homenatge que porta per títol ‘Ovidi 25. No se’n va és qui torna’ ha estat interpretat pel col·lectiu Ovidi5 format per David Caño, veu; David Fernández, veu i guitarra; Borja Penalba, veu i guitarra, i Mireia Vives, veu. Fernández ha explicat que el concert és “un repàs impossible de tot el que significa l’Ovidi en la seva triple vessant, com diria ell, d’artista, cantant i pallasso, i uneix música, poesia i reflexions”.

A Fernández li costa parlar de l’Ovidi, ha admès, perquè al final el cantautor “no és cap mite, sinó un company que ens acompanya en els bons moments i també en els més complicats”. Ha considerat “paradoxal” que 25 anys després de la seva mort i 55 que Montllor arribés a Barcelona des de l’Alcoi “la seva mirada segueix tan vigent que algunes de les seves cançons sembla que fossin escrites aquesta mateixa matinada”.

Fernández ha dit que intentaran expressar sobre l’escenari “tots els pals que l’hi agradava jugar a l’Ovidi i les complicitats que va teixir en aquests Països Catalans que de forma tan desacomplexada reivindicava”. Per la seva part, Borja Penalba ha explicat que en concerts anteriors interpretaven cançons de l’Ovidi, altres pròpies i altres de diversos artistes, però en aquest concert la gran majoria de les cançons són de l’Ovidi Montllor.

Així mateix, ha manifestat que el concert és “un homenatge més” i que s’ha construït “sense cap mena de poder al darrere”. “És un homenatge a 25 anys d’homenatges sense demanar permís ni perdó que s’ha fet arran de terra i d’ateneu”, ha afegit Fernández.

A més de les Cotxeres de Sants, el concert girarà per Centelles el 25 de gener; Castelldefels, el 15 de febrer; Girona, el 22 de febrer; Manacor, el 14 de març; Vilafranca del Penedès, el 27 de març, i Balaguer, el 29 de març.

Ovidi 25. Concert

Amical Barnasants

A la presentació del festival del desembre passat, el fundador i director del Barnasants, Pere Camps, va plantejar diversos reptes per al futur del festival, entre els quals va anunciar que obrien un micromecenatge per tal d’ajudar al finançament del festival. “La reconfiguració del Barnasants passa per buscar socis anuals que vulguin donar suport al projecte” del festival “formant l’Amical Barnasants, que serà més proper a l’activista cultural, que tenir un carnet per descomptes”.

En aquest context, ha anunciat que aquest divendres es posarà en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma goteo.org. “Entenem la cultura com una eina de transformació social i volem crear una gran associació d’activistes culturals actius i actives per generar altres coses relacionades amb la cultura”.