Els Foguerons a Gràcia tornen un any més i duen la tradició dels Foguerons de Sa Pobla que se celebren a Mallorca fins a Barcelona. I aquest 2020 no només s’encendran foguerons a Gràcia, sinó que aquesta festa popular arribarà també al Poblenou, Sarrià i a Montbau. A Barcelona, però, el primer barri que encendrà foguerons serà Sant Antoni, el 17 de gener, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni Abat. En aquest mapa interactiu trobaràs la localització de cada fogueró, l’horari d’encesa i les activitats que hi ha previstes.

Enguany, s’encendran fins a 12 foguerons a la Vila de Gràcia, un menys que el 2019. La plaça del Poble Romaní és la novetat del mapa del 2020. A més, cal sumar-hi els foguerons del casal Octubre, al Poblenou, de la Sala Polivalent de Montbau, de les festes de Sant Vicenç a Sarrià i del barri de Sant Antoni.

[vc_section][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Tots els foguerons 2020″ font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_section][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”]

Foguerons a Sant Antoni

Dissabte 18 de gener a les 21 h

Al barri de Sant Antoni també s’encendrà un fogueró, coincidint amb dues festivitats. Serà a la cruïlla de l’avinguda Mistral amb el carrer d’Entença. D’una banda, és l’únic que se celebrarà el mateix dia de Sant Antoni Abat, el 17 de gener. I, de l’altra, tindrà lloc el primer dia de la festa major del barri.

Foguerons a Montbau

Dissabte 18 de gener a les 20 h

A partir de les 19 h, ja hi haurà tallers de pintura per als més petits, però la festa dels foguerons engegarà pròpiament dita a les 20 h, amb l’encesa del fogueró a la Sala Polivalent de Montbau a càrrec dels Diables de Montbau. Després, es posaran graelles i els veïns podran portar-hi carn per coure.

Foguerons al Poblenou

Dissabte 18 de gener a les 20 h

El fogueró del pati del casal Octubre s’encendrà una setmana abans que els de la Vila de Gràcia. A més, s’hi podran degustar productes mallorquins.

Foguerons a Gràcia

 • Cercavila des de la plaça de la Vila de Gràcia

Dissabte 25 de gener a les 19.30 h

Les colles de cultura popular de Gràcia es trobaran amb les de Sa Pobla a la plaça de la Vila de Gràcia a les 19.30 h. Allà, bastoners, diables i gegants hi faran balls de lluïment. Els acompanyaran la sonada dels Xeremiers de Mallorca i la banda de flabiols i sacs de gemecs La Sacairada. A les 20.30 h arrencarà la cercavila cap a la plaça de la Virreina.

 • Fogueró a la plaça de la Virreina

Dissabte 25 de gener a les 21.30 h

El fogueró de la plaça de la Virreina s’encendrà amb l’arribada de les colles de cultura popular, al final de la cercavila. Després, hi haurà revetlla amb simbombes i glosadors i, a partir de les 23 h, una ballada amb els grups Roada de Mallorca i Cofre Antic d’Inca.

 • Fogueró a la plaça del Diamant

Dissabte 25 de gener a les 21.30 h

La plaça del Diamant serà l’escenari de la Festa de la Ximbomba. Hi haurà glosada, cançons i xeremiers. També hi actuarà el grup Cor de Carxofa.

 • Fogueró a la plaça del Poble Romaní

Dissabte 25 de gener a les 21.30 h

Aquesta és la novetat del mapa de Foguerons de Sa Pobla a Gràcia. El fogueró nou s’encendrà, com els seus veïns, a dos quarts de deu de la nit.

 • Fogueró a la plaça del Sol

Dissabte 25 de gener a les 21.30 h

La plaça del Sol s’ha consolidat com a escenari d’aquesta festa popular. Un any més, no hi faltaran el pa torrat i els botifarrons.

 • Fogueró al carrer de Verdi

Dissabte 25 de gener a les 21.30 h

El fogueró del carrer de Verdi és el que està situat més al nord de la Vila de Gràcia.

 • Fogueró al carrer de Berga

Dissabte 25 de gener a les 21.30 h

El carrer de Berga repeteix aquest 2020 en el programa dels Foguerons de sa Pobla a Gràcia. S’hi va estrenar el 2019.

 • Fogueró al carrer de la Fraternitat de Dalt

Dissabte 25 de gener a les 21.30 h

El fogueró del carrer de la Fraternitat de Dalt va ser l’altra novetat de l’any passat. Aquest 2020 tornarà a acostar aquesta tradició mallorquina als graciencs.

 • Fogueró al carrer de la Fraternitat de Baix

Dissabte 25 de gener a les 21.30 h

En aquesta zona de la Vila de Gràcia, hi trobareu dos foguerons ben a prop, el del carrer de la Fraternitat de Baix i el del carrer de la Llibertat.

 • Fogueró al carrer de la Llibertat

Dissabte 25 de gener a les 21.30 h

El fogueró del carrer de la Llibertat és un dels sis foguerons que trobareu al nucli de la Vila de Gràcia, juntament amb els dels carrers de la Fraternitat, de la Llibertat, de Tordera i de Puigmartí i el de la plaça del Poble Romaní.

 • Fogueró al carrer de Joan Blanques de Baix de Tot

dissabte 25 de gener a les 21.30 h

A dos quarts de deu de la nit també s’encendrà un fogueró al carrer de Joan Blanques, a prop de la travessera de Gràcia.

 • Fogueró al carrer de Puigmartí

Dissabte 25 de gener a les 21.30 h

Si seguiu la cercavila que sortirà de la plaça de la Vila, passareu ben a prop d’aquest fogueró, a tocar de Milà i Fontanals.

 • Fogueró al carrer de Tordera

Dissabte 25 de gener a les 21.30 h

El fogueró del carrer de Tordera s’encén a prop de la plaça del Raspall.

Foguerons a Sarrià

dissabte 25 de gener a les 21 h

Coincidint amb les festes de Sant Vicenç, el dissabte 25 de gener també s’encendran foguerons a la plaça del Consell de la Vila de Sarrià i s’hi farà un sopar popular.