Insòlit acte reivindicatiu amb format litúrgic per reclamar ajudes al sector i defensar que la cultura és segura. La nova Assemblea de Treballadors de la Cultura ha organitzat a l’església de Santa Anna una vetlla per la espiritualitat i l’art sota el lema “Junts en la diversitat a favor dels més vulnerables”. L’acte s’ha celebrat dues setmana després de la polèmica missa que va aplegar 600 persones a la Sagrada Família.

Amb els teatres tancats, un grup d’actors i actrius de l’Assemblea de Treballadors de la Cultura van demanar al vicari de Santa Anna celebrar un acte reivindicatiu. “L’església de Santa Anna és una parròquia d’acollida per a persones vulnerables i com que ara mateix només es poden celebrar actes litúrgics vam accedir”, explica el vicari Xavier Morlans Molina. “D’aquesta manera denunciem l’arbitrarietat que suposa tancar teatres i deixar obertes les esglésies quan també la cultura ha estat declarada un dret fonamental”, explica l’actor i membre de l’assemblea Enric Cambray.

Estructura litúrgica, contingut artístic

Ha estat un acte, doncs, que per força havia de tenir estructura litúrgica (amb lectures bíbliques a càrrec, per exemple, d’Imma Colomer) i contingut escènic. Ha començat amb un cant del baríton Enric Castignani i l’actuació d’ARTransforma, entitat que impulsa projectes artístics inclusius. També han actuat l’actor i cantant Marc Vilajuana (interpretant un psalm), la companyia de performance Comando Señoras, l’actor Moha Amazian, l’artista de circ Oriol Sabaté  i el pianista Antoni Olaf Sabater.

Finalment, l’actriu Gemma Brió i l’actor Norbert Martínez han llegit el manifest Treballadores de la cultura, que evidencia la indignació per les restriccions decretades pel govern a l’octubre i reclama ajudes més directes per als treballadors del sector. Ha acomiadat l’acte el vicari de Santa Anna al crit de “Visca la humanitat! Visca la cultura”.