(ACN) El govern ultima un nou mecanisme per a la concessió d’ajuts econòmics als autònoms, basat en un registre previ, després de la polèmica per la convocatòria anterior, en què les prestacions s’adjudicaven per concurrència no competitiva i amb adjudicació per ordre de presentació.

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i els consellers Chakir El Homrani i Jordi Puigneró s’han reunit aquest dissabte al matí per continuar treballant en el disseny del nou sistema, que vol facilitar l’accés a noves ajudes econòmiques.

L’ordre de registre no determina la concessió

El registre funcionarà com un sistema d’inscripció prèvia. Els autònoms podran inscriure’s al registre, que estarà obert durant diversos dies. L’ordre en què es registrin no serà determinant en la concessió dels ajuts. Sobre aquesta inscripció, i en base als criteris corresponents, el govern podrà procedir més àgilment al repartiment de les ajudes. El mecanisme encara s’està treballant i el govern té intenció de portar-ho al pròxim consell executiu, dimarts vinent, i activar-ho en els propers dies.