Fira del Roser

La Festa Major de la Rambla, la Festa del Roser, se celebrarà del 7 al 12 d’octubre amb l’objectiu d’apropar el passeig als barcelonins amb diverses activitats. Hi haurà moltes flors, cultura i activitats gratuïtes per celebrar la 62a edició d’aquesta festa. Diversos edificis del passeig es decoraran amb flors. A banda, per 11è any consecutiu es farà el projecte participatiu Una flor, un desig, situat a l’exterior de la Virreina. Consisteix en una acció floral perquè els ciutadans i visitants hi participin introduint una flor en aquesta estructura.

Un dels altres atractius de la programació són les portes obertes a diferents equipaments i monuments.

Portes Obertes

  • Palau Güell: Una de les activitats gratuïtes és una visita el Palau Güell els dies 7 i 8 d’octubre. Cal reservar l’entrada prèvia per telèfon (93 317 29 40, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h).
  • Mirador de Colom: Les Rosers podran gaudir de les vistes de Colom de forma gratuïta, mentre que els acompanyants podran accedir-hi amb un descompte del 50 %. Serà els dies 7 i 8 d’octubre.
  • Las Golondrinas: Qui s’acosti a les taquilles de Las Golondrinas amb una flor comprada a la Rambla (tiquet inclòs) podrà fer una volta de franc. Els menors de 10 anys poden portar la flor dibuixada o pintada.

Algunes entrades gratis de portes obertes ja s’han exhaurit, com les del Liceu, o la visita especial al “Palau Güell secret”, on els visitants passegen per espais ocults.

Les Rosers també tindran l’oportunitat de veure una obra de teatre gratis a la Rambla. L’espectacle es diu “The Party” i es representa al Teatre Poliorama. Els dies en què poden entrar de franc seran 7, 8, 11, 12, 13, 14 i 15 d’octubre.

Jardins visitables

La Festa Major de la Rambla ha programat la visita de dos jardins. Un, el de l’Ateneu Barcelonès, al número 6 del carrer de Canuda i l’altre és el Jardí de la Casa Ignacio de Puig, al número 10 del carrer de la Boqueria. Les visites es faran dissabte, 7 d’octubre.

També dissabte, 7 d’octubre, hi haurà un concurs culinari, el Fem paelles a la Rambla. Ho organitza Amics de la Rambla i la Fundació Esclerosi Múltiple. Carme Ruscalleda, Carles Gaig i Ada Parellada decidiran els guanyadors del concurs.

Tampoc no hi falten les rutes, com La Rambla en detall. Art públic, làpides i mobiliari urbà, La Rambla de la literatura, i la ruta Barcelona en femení, totes amb les entrades exhaurides.