El nou espai Inmersa, ubicat al Poblenou, acull una nova experiència que repta els participants a buscar el vessant més autèntic de la seva personalitat. La iniciativa, anomenada Real Self, convida els assistents a respondre la pregunta “què faries si ningú sap qui ets?“. Es basa en portar-los a l’anonimat i en crear una ambientació amb llums, un mapatge de 360 graus, música i una veu en off a tall de guia perquè aconsegueixin respondre-la.

Les sessions duren 75 minuts i poden acollir fins a 200 persones. A l’entrar, cada participant troba una màscara i una granota i té una taquilla on pot deixar les seves pertinences. Segons ha explicat al programa ‘Plaça Tísner’ el creador i director del projecte, Jabo Drucaroff, “un cop es col·loquen la màscara i la granota ja ningú reconeix ningú i entren en un lloc màgic, diferent on poden viatjar dins del seu interior”.

Cada cop és diferent, depèn de com et sents aquell dia o de qui està dins l’experiència, si hi ha els teus amics, la teva parella o la teva família encara que no els reconeguis”
Jabo Drucaroff, creador i director de Real Self

Drucaroff, que va tenir la idea després d’haver experimentat l’anonimat viatjant sol arreu del món, assegura que l’experiència no es pot explicar perquè “és millor participar-hi sense saber-ne els detalls“. “No hi ha actors, només participants, i cada cop és diferent, depèn de com et sents aquell dia o de qui està dins l’experiència, si hi ha els teus amics, la teva parella o la teva família encara que no els reconeguis“, adverteix.

Més de 50.000 persones i diversos famosos

Real Self arriba a Barcelona després d’haver-se estrenat a Buenos Aires, a l’Argentina. Els responsables de la iniciativa asseguren que hi han participat ja més de 50.000 persones al país sud-americà. Entre elles, segons la cofundadora Barby Esses, “gent molt coneguda” que vol experimentar el fet de passar desapercebut. Esses explica també que treballen per exportar la iniciativa i aconseguir que pugui “funcionar en diferents ciutats d’arreu del món de manera simultània”.