festa major corts

Després de les festes de la Mercè, els barris de Barcelona continuen celebrant festes majors. Al llarg de l’any, n’hi ha més de 80 repartides pels 73 barris. Setembre és el segon mes amb més celebracions locals i aquest cap de setmana, que encavalca amb l’octubre, és el més intens. Un total de set barris fan les seves festes alhora: la Barceloneta, Hostafrancs, l’Esquerra de l’Eixample, el Congrés, Montbau, les Corts i Sarrià.

11 dies de festa a la Barceloneta

Per primera vegada, la Confraria de Pescadors de Barcelona, amb 300 anys d’història, ha estat escollida enguany pregonera de la Festa Major de la Barceloneta. Una de les activitats més esperades al barri mariner és la cercavila del canó, aquest dissabte al matí. Acompanyat del General Lagarto, l’itinerari recorre carrers llençant caramels. El vespre d’aquest dissabte, a partir de les 20 h, serà el moment del correfoc i el foc bestial. Diumenge hi destaca la 3a edició del Barceloneta Tast, en què es pot tastar la tapa original de la Barceloneta, la Bomba, a diversos restaurants.

festa major barceloneta

Una fira medieval a Hostafrancs

La Festa Major d’Hostafrancs combina actes molt tradicionals i consolidats, com el Ball de Rams o la Fira de la Magrana diumenge, amb d’altres més nous adreçats als veïns d’Hostafrancs de totes les edats. Aquest cap de setmana pren protagonisme la 17a Fira Medieval amb espectacles, mercat i activitats infantils durant tot el dia al carrer de la Creu Coberta. Les festes s’allargaran fins al 8 d’octubre.

La superilla de Consell de Cent, escenari de festa

La superilla de Consell de Cent és un dels escenaris més importants de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample. Per exemple, el poeta Enric Casasses, reconegut amb el 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, donarà el tret de sortida a la festa des d’allà amb el pregó. Diumenge tindrà un to esportiu i lúdic amb la bicicletada popular que organitza el BACC i la Primera Festa de l’Esport i el Lleure Adaptat a l’avinguda de Roma amb el carrer de Calàbria.

Més de 200 activitats a la Festa Major de les Corts

Els organitzadors de la Festa Major de les Corts asseguren que han preparat més de 200 activitats durant 10 dies. Escollir on voleu anar no serà feina fàcil, però aquest dissabte hi destaca el seguici popular, el ball de gegants i la diada castellera a la plaça de Comas. Els Pavellons Güell, el Monestir de Pedralbes i el cementiri de les Corts ofereixen sessions de portes obertes amb visites guiades.

festa major corts

Batalla de merengues i molt més, a Montbau

Montbau és el darrer barri d’Horta-Guinardó que celebra la festa major. Una batalla de merengues i la gran festa de l’escuma amenitzaran el matí de dissabte. A les 18 h, hi ha programat l’11è aniversari de Rockpelsxuklis al pla de Montbau, un concert solidari organitzat per l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya). En aquest mateix escenari hi haurà altres activitats al llarg de dues setmanes de festa com havaneres, botifarrades i el matí d’entremesos amb gralles, gegants, falconers i esbarts dansaires.

30 anys de colla gegantera a Sarrià

Entre les cites imprescindibles de la Festa Major de Sarrià, no hi pot faltar la cercavila que arrenca dissabte a la tarda a la plaça del Consell de la Vila. Diumenge el barri es vesteix de gala per celebrar els 30 anys de la colla gegantera. També hi ha portes obertes al Tren de l’Oreneta, torna la baixada de carros al carrer Major de Sarrià o el piromusical de barri per tancar el programa el 8 d’octubre. O us pensàveu que a Barcelona només existeix el piromusical de la Mercè?

La plaça del Congrés, epicentre festiu

La Festa Major del Congrés engega aquest dissabte amb un vermut a la plaça del Congrés i diverses actuacions a l’escenari. Des d’aquest mateix punt, a la tarda, es faran els versots a càrrec de la Congregació Diabòlica del Congrés i començarà el repartiment d’espurnes i pólvora pel barri amb el correfoc. Diumenge no us espanteu amb els trabucaires de bon matí, i a les 12 h hi haurà el pregó a càrrec d’Antonio Baños. Cercaviles, tornejos esportius i concerts posen color a un programa que acaba el 8 d’octubre.