Paco Camarasa ha estat al capdavant del festival literari BCNegra durant 12 edicions, però a principis d’any va anunciar que es retirava per motius de salut i perquè el festival es renovés. Llibreter d’ofici i apassionat dels llibres, també va ser guardonat amb la Medalla d’Or al Mèrit Cultural. Al llarg dels anys que va estar al capdavant d’aquest festival va aconseguir portar a Barcelona escriptors com Pierre Lemaitre, Henning Mankell o Sophie Hannah.

L’Institut de Cultura ha anunciat que el successor serà Carlos Zanón, un escriptor barceloní en llengua castellana. Ha estat autor de llibres de poesia com ‘Rock’n’roll’ i ‘Banco de sangre’ i també de novel·les com ‘No me llames a casa’ o ‘Yo fui Johnny Thunders’. També ha treballat com a articulista en diferents diaris i, fins i tot, ha estat lletrista d’artistes com Loquillo.

Segons Jaume Collboni, tinent d’alcaldia de Cultura, amb aquest relleu “BCNegra tindrà mirada d’autor”. Es tracta d’un festival que es va crear el 2005 basat en la narrativa criminal.