seguretat dic port olímpic

El vent també complica el transport marítim. Dos vaixells s’han vist obligats a anul·lar les seves sortides a causa del temporal. El primer, Bahama Mama, de la companyia Baleària, havia de salpar destí Mallorca aquest dimecres, però ho va haver de posposar. Aquest dijous tampoc no ha pogut sortir del port de Barcelona, el que ja suposa, de moment, dos dies de retard.

En la mateixa situació es troba el Zurbaran, de l’empresa Transmediterrània. En aquest cas, es dirigia a Palma.

El vent afluixarà en les properes hores

Aquest dijous s’han registrat cops de vent que han superat els 70 km/h a la ciutat. A la Zona Universitària, per exemple, la xifra s’ha enfilat fins als 71 km/h. En el cas del port, se n’han registrat de fins a 58 km/h.

Després d’un vent fort aquest dimecres, la tendència d’aquest dijous a mesura que passen les hores mostra com el vent anirà clarament a la baixa. Podeu consultar la previsió al detall, aquí.

10 anys de la gran ventada a Barcelona

Aquest dijous, justament, es compleix una dècada de la gran ventada que va viure Barcelona l’any 2009. Els registres van superar els 120 km/h, fins i tot a la ciutat de Barcelona, una dada sorprenent i gairebé inusual a casa nostra. Els danys materials van ser evidents a tota la ciutat, amb murs caiguts, nombrosos arbres arrencats de soca-rel i alguns sostres cedits i malmesos.