El festival Cruïlla XXS comença a fer les primeres passes amb una àmplia programació molt diferent del que ens tenia acostumats abans de la pandèmia del coronavirus. Aquest divendres s’ha estrenat Roger Mas als Jardins del TNC, juntament amb La Fura dels Baus amb el seu espectacle ‘NN (nova normalitat)’ al Recinte Modernista de Sant Pau i Muchachito (Hombre Orquesta Show) a l’escenari del Poble Espanyol.

De “Parnàs” a “Set flors”

En el concert que ha preparat el músic de Solsona s’han barrejat temes del seu darrer àlbum, “Parnàs”, amb alguna picada d’ullet al disc que l’artista ha estat preparant durant el confinament i que, si res no canvia, portarà per nom “Set flors”, un disc amb set cançons que està previst que vegi la llum la primavera del 2021. A banda d’aquesta sorpresa floral, Mas també ha volgut retre homenatge al cantant quebequès Raymond Levesque, posant veu a la versió en català que van fer del seu tema ‘Quan tothom viurà d’amor’ Marina Rossell i Lluís Llach el 1985.

Mas, que l’any que ve complirà 25 anys de carrera en actiu, torna als orígens i ha elaborat totes les lletres i la música del seu darrer treball, que en certa manera torna a inspirar-se en el món de les flors tal com va fer en el seu primer àlbum, ‘Flors del somni’, publicat el 1997.

Un concert íntim

Una de les constants dels concerts del festival Cruïlla XXS és l’aforament reduït per assegurar les distàncies entre persones. Els Jardins del TNC, per exemple, admeten un màxim de 400 persones. Precisament, la sensació d’amplitud i espai ha estat el que més han destacat els assistents a aquest primer concert. Tot i així també reconeixen que la situació és molt estranya i costarà acostumar-se a aquests formats de la represa.