programa oh my goig

La sèrie ‘Oh my goig!’, que s’emet a betevé, ha guanyat el premi #RetinES2020, que atorga el Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya. El guardó reconeix “un tractament brillant de grans temes entorn els adolescents i joves”.

El Col·legi d’Educadors i Educadores Socials valora la tasca de la sèrie de “trencar mites, tabús i estereotips al voltant de les relacions afectivosexuals, aportant uns referents positius i amb una mirada diversa, feminista i responsable”. També valoren el tractament dels masclismes quotidians, el ciberassetjament o la plumofòbia, però també el racisme, la precarietat laboral i la recerca d’habitatge. A més, elogien que el guió d”Oh my goig!’ s’hagi fet amb la participació d’un Comitè de Joves Expertes, d’entre 17 i 20 anys.

“Mai no havíem seleccionat un programa de televisió d’entreteniment”

Tot i que en un primer moment només optava al premi el tercer capítol de la tercera temporada, de seguida van decidir premiar el conjunt de la sèrie, assegura Pep Guasch, membre del jurat i referent tècnic del Col·legi. “Mai no havíem seleccionat un programa de televisió d’entreteniment, i s’ha valorat moltíssim que és entreteniment de qualitat”. Guasch assegura que el jurat ha vist “el treball espectacular que hi ha tant de guió, com en l’actuació de les actrius i actors i en la direcció”.

Una col·lecció de premis

La sèrie, que ha arribat a la quarta temporada, ja ha guanyat diversos premis. El desembre passat va ser premiada al Festial Zoom en la categoria de millor format cultural i divulgatiu. El 2018 va rebre dos premis més: a la diversitat en l’audiovisual, que concedeix el Consell Audiovisual de Catalunya, per ser pioner en tractar a la televisió pública l’educació sexual per a joves i adolescents, i l’altre, de l’Observatori contra l’Homofòbia per la seva tasca a favor del col·lectiu LGTBI.