Una festa a l’Anella Olímpica, a tocar del Palau Sant Jordi, ha donat la benvinguda al Cruïlla XXS,  l’invent del festival Cruïlla per adaptar-se a la situació derivada de la pandèmia. La festa ha estat com un aperitiu del nou festival, amb un tast de les diverses disciplines que inclou el certamen.

Hi ha hagut música  de Roger Mas (que actua el dia 3 de juliol); humor de la mà de Tomàs Fuentes (coordinador de la programació Comedy) i Ignasi Taltavull; i fins i tot un petit debat entre l’expert en internet Genís Roca i la coordinadora del programa ‘Talks’ de conferències.

Han assistit a la inauguració personalitats del món de la cultura (promotors musicals, mànagers) i la política (el vicepresident del govern, Pere Aragonès, o la consellera de Cultura, Maria Antònia Vilallonga, entre d’altres).

Petit format, gran abast a la ciutat

El Cruïlla XXS va néixer de la impossibilitat, derivada de la pandèmia,  de celebrar una nova edició del popular macrofestival de música al Parc del Fòrum, el Cruïlla. El seus responsables es van inventar un certamen diferent, amb espectacles de petit format i d’aforament limitat (màxim 800 persones en espais a l’aire lliure). Per tirar-lo endavant ha comptat amb la complicitat de diversos equipaments públics i privats que han permès diversificar els espais: dels Jardins del TNC a l’Anella Olímpica passant pel Museu Marítim o el Camp Nou.

El Cruïlla, certamen procliu a incloure en el festival de música altres llenguatges, dona amb el Cruïlla XXS una volta de clau més, programant arts escèniques per a públics de diverses edats, monòlegs d’humor i conferències. Així, al cartell hi ha des de la Fura dels Baus als jardins de l’Hospital de Sant Pau (3 de juliol), passant per l’espectacle familiar ‘Barbes de balena’ al Maldà Teatre (9 de juliol) o un espectacle humorístic de Charlie Pee i Modgi al jardí del Museu Marítim (9 de juliol).