(ACN) El Gran Teatre del Liceu ha impulsat un doble programa de Mahler en el marc de la celebració del 20è aniversari de la seva reobertura. La primera ha tingut lloc aquest diumenge al teatre amb la ‘Resurrecció’, la segona simfonia del catàleg mahlerià, amb l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu, dirigida per Conxita Garcia, i l’Orfeó Català, dirigit per Pablo Larraz. Com a part d’aquesta efemèride, el Liceu i la seva Orquestra Simfònica volen apropar l’òpera al territori i ho faran amb la ‘Cinquena’ de Mahler, que arribarà a l’Auditori Enric Granados de Lleida el 8 de maig del 2020, al Teatre Kursaal de Manresa el 9 de maig i al Teatre Auditori de Sant Cugat el 10 de maig.

La ‘Resurrecció’ es va estrenar el 1895 a Berlín i va ser dirigida pel mateix Mahler. La segona simfonia del catàleg del músic bohemi és la primera a incorporar el cor i la veu solista, en aquest cas la soprano Chen Reiss i la mezzo Karen Cargill. En la presentació del concert ja es va avançar que la ‘Resurreció’ de Mahler era “tot un repte” per a l’Orquestra Simfònica i pel Cor del Liceu dirigit per Conxita Garcia, així com per a l’Orfeó Català, que comparteixen escenari.

El Liceu va considerar que la simfonia de ‘Resurrecció’ era adequada per aquesta celebració perquè parla de renéixer des de les cendres.

‘Cinquena simfonia’

Per altra banda, la ‘Cinquena simfonia’ de Mahler, que arribarà a Lleida, Manresa i Sant Cugat és “lírica, però alhora propera al dramatisme”. La peça va ser immortalitzada per Luchino Visconti com a banda sonora del film ‘Mort a Venècia’, de l’any 1971.