La cantant, guitarrista i compositora Núria Graham  ha presentat a la Sala Apolo les cançons de “Marjorie”, un disc que té força a veure amb les seves arrels familiars irlandeses. Fa només dos anys va presentar l’anterior, “Does it ring a bell”, a L’Auditori. Després de defensar-lo en concert se’n va anar a Connemara, on té parents de la branca familiar paterna. Allà es va començar a gestar “Marjorie”.

El títol és també el nom d’una àvia irlandesa a la qual no va arribar a conèixer, però amb qui se sent emocionalment lligada. Al seu torn, ‘Hazel’ està inspirada en una cançó que va fer un oncle irlandès. “No he volgut fer cap disc irlandès, però sí que he pouat en allò que m’uneix amb els meus familiars d’allà”, diu Graham.

La música com a teràpia

En el fons, “Marjorie” torna a ser un altre viatge per expiar fantasmes. “La música m’agrada perquè m’agrada tocar, però sempre ha estat, també, com una teràpia”, afirma la vigatana. Al concert ha repassat els 10 temes de “Marjorie” i ha cantat sis temes anteriors, com ‘Marianne’ o ‘Cloud nineteen’.

L’han acompanyat el baixista Jordi Casadesús, coproductor del disc; el bateria Aleix Bou; el teclista Artur Tort, i el també teclista Sam Berridge, nova incorporació al directe de la vigatana. L’Apolo estava gairebé ple en aquest concert emmarcat en el festival Guitar BCN.