L’autora de còmic infantils i per a adults Marjane Satrapi serà l’encarregada de la lectura del pregó del Sant Jordi 2020. L’acte es farà el 22 d’abril a les 18 h, i l’autora conversarà amb la periodista Natza Farré sobre la seva obra i el paper de la lectura i les biblioteques en la seva vida.

Satrapi va néixer a l’Iran i és autora de cèlebres memòries gràfiques com ‘Persèpolis’ i dues obres per a adults com ‘Brodats’ i ‘Pollastre amb prunes’. L’autora viu a París i col·labora en revistes i diaris de tot el món com ‘The New Yorker’ i ‘The New York Times’. També es dedica a la direcció de cine.

El pregó de la lectura es va celebrar per primera vegada l’any 2003 amb la presència de Quino, mentre que l’any passat el pregoner va ser Mia Couto. Des d’aquell any han estat pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza i Almudena Grandes.