Cabaret: un espectacle, diversos gèneres

El gènere de l’antic Molino eren les “varietés” o el teatre de varietats i, expliquen fonts del teatre, que abans de l’obertura es parlava poc de cabaret a la ciutat. Un cop reobert el 2010 van impulsar iniciatives com el Festival Internacional de Burlesque, i, per a El Molino, el fet que hagin sorgit altres espectacles a la ciutat demostra la vigència de la seva proposta.

Tot i així, segons Eduardo Gión, coproductor de l’espectacle ‘El desplume’ a l’Antic Teatre, “una noia que puja a un trapezi i es despulla” no és cabaret sinó “burlesque”. Segons Gión, “el cabaret autèntic és el dels anys 70 i el que formava part de la contracultura barcelonina” en el qual actuaven transvestits, transformistes, transsexuals i homosexuals.

Cada funció, cada director i cada actor entén el cabaret de forma diferent . En alguns casos, l’espectacle és un striptease; en d’altres, una barreja de musical i “burlesque”; i hi ha programadors que l’entenen com el teatre de varietats que barreja gèneres i disfresses, i en el qual s’entrellacen la màgia, l’acrobàcia i el music-hall.