Desembre és el mes del Festival del Tibet i dels Drets Humans a la Casa del Tibet de Barcelona, al número 181 del carrer del Rosselló. Les activitats començaran aquest dilluns i es perllongaran fins divendres, 13 de desembre.

El Festival obrirà amb un concert -que sí que serà de pagament- de cants sagrats del budisme interpretat pels lames de Dag Shang Kagyu. A més, hi ha programat al llarg de tots els dies diferents concerts, projecció de documentals, cants i danses tradicionals amb la comunitat tibetana.

Hi destaca una conferència sobre la justícia universal, en què està previst l’assistència de l’advocat José Elías Esteve, redactor de la querella contra dirigents xinesos i que actualment està investigant l’Audiència Nacional. També hi assistirà Palden Gyatso, monjo que va estar 33 anys a la presó per assistir a una manifestació pacífica i Thubten Wangchen, director de la Fundació Casa del Tibet i diputat per Europa al Parlament Tibetà a l’Exili.

Coincidint amb el Dia Mundial dels Drets Humans, la Fundació Casa Tibet organitzarà, paral·lelament, una concentració davant del consolat xinès, a les 11 h d’aquest dimarts, contra la repressió a què les autoritats xineses sotmeten la comunitat tibetana.