Jo Nesbø

L’autor noruec Jo Nesbø, guanyador del 19è Premi Pepe Carvalho de Novel·la Negra, ha revelat les seves principals fonts d’inspiració a l’hora d’escriure els seus relats. Nesbø s’hi ha referit aquest dijous a Barcelona, hores abans de rebre el premi aquesta tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament. L’autor ha confessat que de petit s’espantava amb facilitat i que s’havia de tapar els ulls quan veia pel·lícules de terror. “La meva imaginacié sempre em porta a llocs on tinc molta por”, afirma.

Explica que es veu com un “narrador d’històries”, però “no com a representant de res, ni de novel·la nòrdica”. En la seva última novel·la ‘Leonardo Padura’ introdueix la novel·la de terror a la negra: “Això no és nou. És tornar als meus orígens. Quan de petit explicava històries sempre hi afegia una mica de por”.

L’entrega de premis, en directe per betevé

L’acte de lliurament del Premi Pepe Carvalho es podrà seguir en directe a betevé. Serà en un programa especial presentat per la periodista Clara Vera Colina, que començarà a les 18 hores d’aquest dijous. L’emissió es farà simultàniament per la televisió, el web, l’app i La Xarxa+.

Amb aquest guardó es vol retre homenatge a la literatura negra nòrdica en general i a la trajectòria de Nesbø, amb un estil propi de “thriller” policial i un elevat nivell literari.