betevé oferirà programació especial a la televisió i Movistar+ (canal 166) amb motiu de la setmana de l’Orgull LGTBI+. Aquí teniu tots els detalls!
Divendres, 24 de juny
22.05 h | Pel·lícula: ‘Goodbye mother‘
El Van, hereu d’un clan vietnamita, torna a casa des dels Estats Units per primera vegada en 9 anys, per ajudar en el trasllat de la tomba del seu pare. Sorprèn tota la família a l’arribar acompanyat de l’Ian, un jove vietnamita nord-americà. Ningú sap que l’Ian és el nuvi del Van i que tots dos planegen dir-ho a la mare del Van, la Sra. Hanh, que espera que el seu fill es casi i sigui pare per complir el seu deure com a hereu. A més a més, la seva àvia, que té demència senil, confon l’Ian amb el seu net. Mentre busca desesperadament l’ocasió perfecta per sortir de l’armari, el Van descobreix que la Sra. Hanh està greument malalta.
23.55 h | Pel·lícula: ‘Antes que anochezca‘
La pel·lícula mostra la vida de Reinaldo Arenas. La infància en un ambient rural, la primerenca participació en la revolució, la persecució de la qual va ser víctima més tard com a escriptor i homosexual a la Cuba de Castro, la seva sortida de Cuba l’any 1980 i el seu exili i mort als Estats Units. És el retrat d’un home amb un afany de llibertat artística, política i sexual que va desafiar la pobresa, la censura, la persecució, l’exili i la mort.
Dissabte, 25 de juny
21 h | Entrevista: ‘Retrats’, amb Personaje Personaje
La transvestida ens parla de la vida des de la dissidència, denunciant les violències sistèmiques i celebrant les existències possibles, reocupant espais robats i apostant per la radicalitat afectiva
21.20 h | Documental: ‘La generació silenciosa’
El documental recull els testimonis de persones pioneres del moviment LGTBI i de gent anònima que narren en primera persona fets que han marcat la seva vida, com l’educació religiosa, la repressió franquista, l’arribada de la democràcia, l’aparició de les primeres associacions LGTBI, la sida o l’aprovació del matrimoni homosexual. També parlen de les seves preocupacions actuals, com la proliferació de partits polítics d’extrema dreta, les noves generacions LGTBI, la soledat i la discriminació que viuen a causa de l’edat i dels seus plans de futur.
22.25 h | Gala Orgull des d’El Molino
Brigitta Lamoure i Roger Font són els encarregats de conduir la gala. Entre d’altres, podrem veure actuacions de la pianista i compositora Clara Peya, el grup Flamenco Queer o el duet barceloní Two Trya. Però, a banda de música, el xou també inclou el monòleg de l’humorista i formador en feminisme LGTBIQ+ Març Llinàs i una peça de dansa a càrrec del grup d’origen libanès Queer Falafel. El programa s’emetrà a betevé i a la XAL, la Xarxa de Televisions Locals.
23.45 h | Pel·lícula: ‘Una nova amiga‘
És la història de dues dones, amigues de la infància. Les dues es casen i una té un fill. Al poc temps, la mare cau greument malalta i li fa prometre a la seva amiga que tindrà cura del nadó i del seu marit. Després de la seva mort, l’amiga decideix anar a visitar el pare i el nadó, però l’espera una tremenda sorpresa.
Diumenge, 26 de juny
22 h | Pel·lícula: ‘Bittersweet days‘
Quan el xicot de la Julia ha de traslladar-se temporalment a Londres, ella es veu obligada a compartir pis amb el Luuk, un extravertit fotògraf holandès. La seva convivència farà que tots dos es replantegin la seva manera de fer front a la vida.
Dimecres, 29 de juny
22.20 h | Documental: ‘McQueen‘
Un repàs de la història del dissenyador de moda Alexander McQueen, des dels seus orígens fins al moment en què va aconseguir consolidar la seva carrera. La història de Lee Alexander McQueen és també la d’un conte de fades modern barrejat amb un de gòtic. Un xicot pobre de classe obrera de l’est de Londres que va aprofitar els seus dimonis i es va convertir en una marca mundial de moda masculina i un dels artistes més icònics del segle.
Divendres, 1 de juliol
22.05 h | ‘Jeux de plage‘
Un dia de primavera la Sayaka —una estudiant universitària—, la Yui —per qui se sent atreta en secret— i la millor amiga d’aquesta, la Momoko, decideixen fer una escapada a una casa de camp a Shohan, a vora de la platja. La pel·lícula se centra en aquestes tres joves, mostrant com les seves relacions es troben i es perden. No obstant això, a la casa en la qual suposadament s’organitzarà una festa, no es troben només elles. El llargmetratge entrecreua els camins de les tres amigues amb els del músic Akihiro, els de dos estudiants coreans i amb els d’un poeta tailandès. Així doncs, la pel·lícula entrellaça diferents fils argumentals que s’enfoquen en la sexualitat femenina, el desig i el transcurs de la vida, entre d’altres.
23.20 h | ‘Fresa y chocolate‘
El David (Vladimir Cruz) és un comunista convençut que estudia Sociologia a la Universitat de l’Havana. El Diego (Jorge Perugorría) és un artista homosexual assetjat per l’homofòbia del règim castrista. Tot i les diferències abismals que els separen, entre ells sorgeix una profunda amistat.