El Sónar Barcelona ha aplegat 122.000 assistents, una xifra equiparable a les que s’assolien en les edicions prèvies a la pandèmia. Això representa una quarta part del volum d’assistents que ha acollit el Primavera Sound d’enguany. Amb més de 180 activitats, s’han compaginat les estrenes amb concerts exclusius i conferències, sumant-hi centenars d’artistes i ponents nacionals i internacionals.

La presència del públic local s’ha reforçat en l’edició d’enguany, que ha representat un 70 % del total. El 30 % restant han estat estrangers. Les sessions de més èxit han estat les nocturnes, amb 79.000 entrades venudes, mentre que al Sónar de Dia hi han anat 43.000.

Des del divendres, totes les entrades del festival estaven venudes. Entre els grans noms de la música popular que han atret milers de persones, en destaquen els de C. Tangana i Nathy Peluso. També s’ha apostat per la tornada de grups de música electrònica com The Blaze, Moderat o l’espectacle audiovisual de The Chemical Brothers. Tampoc no hi han faltat nous artistes amb projecció de futur com Morad, Ms. Nina, Simona, Juicy Bae o El Bobe.

A banda, al llarg de la setmana s’ha engegat una iniciativa per recórrer els carrers de Barcelona a través de l’experiència sonora d’‘Hyperorgan‘. La ruta ha inclòs actuacions en punts com el Palau Güell, la Fundació Antoni Tàpies o l’Hotel ME Barcelona.

Quan serà el Sónar Barcelona 2023?

L’any que ve se celebrarà la 30a edició del Sónar Barcelona i s’estendrà tres dies. Començarà el dijous 15 de juny i seguirà els dies 16 i 17. A partir de les 12 h d’aquest dimecres, 22 de juny, s’obriran les inscripcions per accedir a la prevenda d’entrades. Abans, però, el Sónar tornarà per segon cop a Lisboa i tindrà, també, la 7a edició del Sónar Istanbul.

Cartell del Sónar Barcelona 2023