Dimecres, 28 d’abril, a les 22.40 h, l’espai de documentals de betevé ‘Punt de mira’ emetrà cinc curtmetratges sobre el llenguatge del cos i la dansa. La seva reemissió l’endemà, 29 d’abril, a les 15.30 h coincideix amb el Dia Internacional de la Dansa. Aquesta emissió es fa en col·laboració amb el festival de cinema de dansa Choreoscope de Barcelona, que celebrarà l’edició 2021 el mes de setembre. La selecció de curtmetratges combina talent d’escoles de dansa locals i treballs de coreògrafs internacionals. Les peces seran introduïdes pels seus creadors.

Especial festival Choreoscope 2021


Dimecres, 28 d’abril, a les 22.40 h | Dijous, 29 d’abril, a les 15.30 h

‘4 events. The Merce Cunningham workshop’

Any 2018. Durada: 4 ‘ 49 “.
Directors: Txema Ballano, Adrián Milán, Sergi Aguilera, Mar Abellán, Lor Garcia Barrena, Pol Balletbó R.
Coreògrafs: Trevor Carlson & ballarins basat en els procediments d’atzar de Merce Cunningham.
Un experiment únic, homenatge a Merce Cunningham, creat durant el Centenari per Choreoscope en col·laboració amb el Merce Cunningham Trust, el Thorus Arts, l’Institut de les Arts de Barcelona i el Plató del Cinema.

‘Gotan’

Any 2018. Durada: 14 ‘ 54 “.
Director: Loránd János.
Coreògrafa: Carme Martí.
Les paraules menteixen. El cos no.

‘Lazarus’

Any 2020. Durada: 8 ‘ 33 “.
Directora i coreògrafa: Tuixén Benet.
La famosa frase d’Edgar Allan Poe “La mort d’una dona bonica és sens dubte el tema més poètic que pot donar-se en el món” funciona com a punt de partida d’un seguit de caigudes i recuperacions que escapen la poesia de tant que intenten trobar-la per reflexionar sobre la cosificació del cos femení en el cinema.

‘Dos figuras con un paisaje’

Any 2021. Durada: 12 ‘ 10 “.
Director, coreògraf: Javier Ara Sauco.
Treball de final de carrera de l’Institut del Teatre. Una dona es desperta enmig d’un camp, en un paisatge misteriós. A la llunyania un home s’acosta corrent. ‘Dues figures amb paisatge’ és un relat de la seva íntima i onírica trobada.

‘The area’

Any 2013. Durada: 26 ‘.
Millor curtmetratge documental Choreoscope 2015.
Directors: Ríonach Ní Néill i Joe Lee.
Coreògraf: Ríonach Ní Néill.
La pel·lícula explora la creació d’identitats comunals complexes i sovint contradictòries, mapant la ciutat com a experimentada i construïda per alguns dels seus agents menys reconeguts: la gent gran.