Entre les novetats literàries d’aquest Sant Jordi 2021 hi ha espai per a tot tipus de publicacions. Nosaltres us proposem uns quants llibres musicals.

N’hi ha de tots els tipus: des d’autobiografies i memòries de músics fins a llibres de poemes o novel·les. Ja podeu llegir i escoltar!

1. ‘L’home que va viure dues vegades


Gerard Quintana

Columna, 2021

Home que va viure dues vegades

Des de fa unes setmanes podem trobar a les llibreries el segon llibre de Gerard Quintana, una novel·la sobre la vida d’un poeta que ens parla de molts altres llibres. Amb ‘L’home que va viure dues vegades’, el cantant de Sopa de Cabra va guanyar el Premi Ramon Llull 2021.

2. ‘Acid for the children’


Flea

Libros Cúpula, 2021

Aquestes són les memòries de Michael Balzary, baixista dels Red Hot Chili Peppers, i més conegut com Flea: records de la infància del músic a Austràlia i Nova York, experiències moltes vegades il·legals pels carrers de Los Angeles, anècdotes divertides i també reflexions poètiques. Una crònica de com es va formar una de les bandes de rock més importants de les darreres dècades.

3. ‘Violet hace el puente sobre la hierba’


Lana del Rey

Libros Cúpula, 2021

Violet hace el puente sobre la hierba

Una altra novetat és la publicació en edició bilingüe anglès-castellà del primer llibre de Lana del Rey. Aquest ‘Violet hace el puente sobre la hierba’ és un recull de 30 poemes i haikus, acompanyats per fotografies fetes també per l’artista nord-americana i texts manuscrits amb la seva pròpia cal·ligrafia.

4. ‘Una mujer en la garganta’


Marwán

Editorial Planeta, 2021

Una mujer en la garganta

Després de tres anys arriba aquest ‘Una mujer en la garganta’, el quart poemari que publica Marwán. Unes composicions en què el cantautor madrileny reivindica els amors passionals i la bellesa, però també reflexiona al voltant de la poesia i de l’ofici de poeta.

5. ‘121 cançons i 1 hotel’


Olga Suanya

Símbol Editors, 2021

121 cançons i 1 hotel

La periodista Olga Suanya fa una selecció de les anècdotes musicals que durant un any va penjar diàriament a chelseahotel.blog. Inspirant-se en el llegendari Hotel Chelsea de Nova York, per on van passar molts músics i intel·lectuals, Suanya va escriure cada dia de l’any una efemèride vinculada a una cançó que forma part de la seva banda sonora vital.

6. ‘Arboretum’


David Byrne

Sexto piso, 2021

arboretum

El músic, artista i escritor David Byrne juga amb l’escriptura automàtica per escriure —i també dibuixar— aquest enigmàtic llibre: una reproducció facsimilar en castellà del seu quadern de notes que ens ajuda a descobrir com funciona la ment i els mecanismes d’inspiració d’aquest creador, cantant dels Talking Heads, una de les bandes cabdals de post-punk i new wave dels anys 80.

7. ‘Amor crónico’


Chris Frantz

Libros del Kultrum, 2021

Amor crónico

El llibre de Byrne no és l’única novetat que pot agradar als fans dels Talking Heads: Libros La Cúpula acaba de publicar aquesta autobiografia de Chris Frantz que ens descobreix la història de la banda des de la seva mirada com a bateria del grup i cofundador al costat de David Byrne i Tina Weymouth, baixista i parella de l’autor.

8. ‘La Rosalía, ensayos sobre el buen querer’


Diferents autors

Errata naturae, 2021

La Rosalía, ensayos sobre el buen querer

En pocs anys, Rosalía s’ha convertit en una de les artistes més influents i reconegudes del món. La seva mescla de flamenc, pop i músiques urbanes és, al mateix temps, comercial i experimental. Errata Naturae publica aquest recull d’assajos de diferents autors, coordinat per l’escriptor i crític literari Jorge Carrión sobre l’artista de Sant Esteve Sesrovires. De la fusió d’estils del seu segon disc a l’anàlisi del seu èxit global, la influència en la moda o la reivindicació de la cultura d’extraradi.