Aquest Sant Jordi torna a estar marcat per la pandèmia. Per això, diverses iniciatives solidàries faran arribar als hospitals i centres sanitaris milers de roses per agrair el personal la seva tasca en la lluita contra la covid-19, però també perquè els pacients ingressats puguin viure aquesta diada.

L’Hospital Clínic, per exemple, repartirà fins a 7.000 roses entre els malalts i els treballadors. Això ha estat possible gràcies a la iniciativa solidària de l’aplicació de pagaments Verse i l’empresa emergent La Rosa de Sant Jordi. Aquesta col·laboració portarà, en total, 37.355 roses a 10 hospitals catalans, entre els quals també hi ha el de Sant Joan de Déu, el de Sant Pau, el del Mar o el Vall d’Hebron.

En aquest últim centre, a més, també s’entregaran algunes flors de tela a les persones ingressades gràcies a la iniciativa del taller Dona Kolors Barcelona, que treballa per donar una oportunitat laboral a dones en risc d’exclusió social.

Intercanvi de llibres al Clínic

Les roses no seran les úniques protagonistes a l’Hospital Clínic. Aquesta diada, com a novetat, han organitzat un intercanvi de llibres entre els professionals.

I fins i tot el Clínic té novetat editorial. Es tracta del llibre ‘Los pacientes y los días’, de la doctora Carme Hernández, en què comparteix la seva experiència a l’hotel salut que es va posar en marxa l’1 d’abril del 2020 al Catalonia Plaza.