La Fundació Suñol ha estrenat la seva primera gran exposició a la nova seu de l’entitat a les Corts. Es titula “Obres mestres conegudes” i s’hi poden trobar les peces més clàssiques de la Col·lecció Suñol signades per artistes de prestigi com Dalí, Miró, Tàpies, Pablo Palazuelo, Alexander Calder o Lucio Fontana. La mostra és la primera de tres actes. En els propers mesos s’entrenarà una altra exposició dedicada a l’art abstracte i una tercera de retrats.

Repensar els clàssics

El títol “Obres mestres conegudes” vol fer un homenatge al conte d’Honoré de Balzac i reflexiona sobre el fet que determinats autors hagin adquirit el tractament de clàssics contemporanis. Ho fa amb una composició pensada conjuntament pel crític i historiador de l’art Valentín Roma i l’equip de la fundació. Segons el director, Sergi Aguilar, “el que es busca constantment són relacions entre les obres, diàlegs i contraposicions, ja que l’important és veure el món clàssic, el món modern, amb una lectura i uns acompanyaments que no són els habituals”.

Les obres mestres de la Col·lecció Suñol

Entre les peces que es poden veure a la mostra hi ha un “storyboard” que Dalí va fer als anys 30 quan treballava pel món del cinema o quadres d’Equipo Crónica, Miró, Eudardo Arroyo i, fins i tot, una serigrafia pop d’Andy Warhol, que obre la mostra. I la tanca una instal·lació d’Alexander Calder. També es poden veure fotografies de Man Ray i escultures de Chillida o Giacomo Balla. 

“Obres mestres conegudes” és el primer dels tres actes que es duran a terme durant tot el 2020. Es podrà veure fins al 29 d’abril. La seguiran la mostra “Tot el que és sòlid s’esvaeix”, que s’estrenarà al mes de maig i que tractarà sobre art abstracte, i, finalment, “Vint rostres i tres multituds”, sobre retrats. La Fundació Suñol va obrir portes a les Corts al novembre.