La Galeria Joan Prats acull la setena exposició del fotògraf resident a Madrid Chema Madoz. Es tracta de 24 fotografies recents en blanc i negre fetes entre el 2012 i el 2018, fidels al seu estil.

Objectes convertits en metàfores

Els objectes més quotidians adquireixen un nou sentit. Chema Madoz combina diversos objectes buscant associacions o paradoxes. Es tracta de bodegons que neixen només per ser fotografiats sense cap mena de manipulació en la postproducció. “Crea aquesta associació de dos objectes i després els fotografia. El canvi d’escala i la descontextualització són dos recursos més per crear aquesta relació d’estranyesa davant de coses que coneixem perfectament; ens demana una altra interpretació”, explica Patricia de Muga, directora de la Galeria Joan Prats. Totes les fotografies estan impreses sobre paper baritat i virades al sulfur.

Fins al 28 de març

La mostra es pot visitar a la Galeria Joan Prats, situada al carrer de Balmes, 54, fins al 28 de març. Simultàniament, també té una altra exposició en curs al Pabellón Villanueva del Real Jardín Botánico de Madrid anomenada “La naturaleza de las cosas”, que es pot visitar fins a l’1 de març del 2020.

Més sobre el fotògraf

Chema Madoz (Madrid, 1958) és un dels fotògrafs espanyols més reconeguts per la crítica i el públic. Des del 1985 ha exposat individualment en centres i museus espanyols i també internacionals.

Ha rebut la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts (2019), el Premi de Cultura de la Comunitat de Madrid (2013), el Premi Nacional de Fotografia, el Premi Higashikawa  del Japó, el Premi PhotoEspaña (2000) i el Premi Kodak (1991).

També ha estat el primer fotògraf espanyol viu a qui se li ha dedicat una exposició retrospectiva al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, l’any 1999, titulada “Objetos 1990 -1999” que recollia les obres de la dècada dels noranta.