Ja han començat les obres del que serà el nou local de la Fundació Suñol a les Corts. L’entitat, que es dedica a la difusió i el suport a la creació en art contemporani, té la seu principal al passeig de Gràcia. Ara, es traslladarà a un local de les Corts que funcionava com a magatzem amb el nom de Galeria 2. El canvi permetrà a la fundació tenir un espai a peu de carrer, mantenir la col·lecció i l’espai expositiu en un sol local  i reforçar la col·laboració amb la ciutadania i les entitat veïnals. Segons les previsions, el nou local podria estar en funcionament a finals del 2019.

La Fundació Suñol es va crear el 2002 i disposa d’un fons propi de 1.200 peces d’autors com Warhol, Picasso, Miró o Dalí. Des del 2007, treballa per visibilitzar la Col·lecció Josep Suñol, que conté obres de 250 artistes reconeguts de l’art contemporani. Aquesta tasca s’ha fet gràcies a mostres temporals de la col·lecció, així com amb  tallers i activitats educatives i socials.

La nova etapa

Amb el canvi de seu, la fundació continuarà fidel al seu projecte però, segons explica Patrícia Marqués, responsable de projectes públics, l’objectiu és “reforçar la línia d’activitats paral·leles adreçades a una diversitat de col·lectius: familiars, estudiants, gent gran, gent experta, gent que no necessàriament és experta en art contemporani,…”. A més, afegeix, aquesta tasca es farà en col·laboració amb el teixit associatiu i escolar del districte de les Corts.

El nou local del carrer de Mejía Lequerica s’organitzarà, segons assegura el gerent de la fundació, Jaume Brunet, entorn a gran espai versàtil de 220 metres quadrats i també tindrà un punt de consulta de la biblioteca de Josep Suñol, que disposa de prop de 10.000 referències.

La Galeria 2

El local del carrer de Mejía Lequerica s’ha anomenat durant anys la Galeria 2 i ha tingut un paper rellevant dins l’activitat de la fundació. “Durant els anys 80 i 90 es van organitzar diversos esdeveniments en relació amb l’art contemporani, que van ser determinants per la creació del teixit cultural barceloní”, assegura Brunet. Posteriorment, també va servir de residència temporal per a diferents artistes que avui formen part de la col·lecció. Des de fa uns anys, però, el local servia com a magatzem en espera de convertir-se, a finals d’any, en seu de la fundació.